Levél a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatójának.


Nagy Endre
Vezérigazgató Úr
részére

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A szociális partnerség keretében közösen folytatott 2015. február 24-i bértárgyalás, egyeztetés után a sajtóból értesültünk arról, hogy a pécsi kollégák egy része február 26-án beszüntette a munkát, amelyet követően Ön megállapodást kötött bizonyos juttatásokról, amelynek tartalmáról szakszervezetünk ugyancsak a nyilvánosság útján értesült. (Sajtóhírek szerint az akció Önt is meglepte.)

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete fontosnak tartja és támogatja a munkavállalók jogát, hogy akár munkabeszüntetés révén is érvényesítsék érdekeiket.

A megállapodásból az derült ki a számunkra, hogy a pécsi kollégák elfogadták a május 1-i határidőt a 2015. évi béremelések életbelépésére.

A HDSZ ragaszkodik álláspontjához, mely szerint vissza kell térni a korábbi gyakorlathoz, amikor az éves béremelésre minden évben április 1-től került sor.

A kollektív megállapodás jelentőségét hangsúlyozva, számunkra elfogadhatatlan, hogy egyes állománycsoportok, munkavállalói csoportok bérigényét a cégvezetés különalkuk révén, a béremelés időpontjának elhalasztásával, kitolásával a többi munkavállaló rovására oldja meg.

A HDSZ Pick alapszervezete továbbra is fenntartja írásban is benyújtott tárgyalási javaslatát, hogy az idei esztendőben 6 %-kal növekedjenek a bérek, keresetek a Társaságnál.

Szeged, 2015. március 3.


                        Üdvözlettel:   

Golhovics Gábor                    Kapuvári József 
HDSZ Alapszervezeti elnök  HDSZ elnök
Hozzászólás kikapcsolva
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban