Levél a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatójának


Nagy Endre
Vezérigazgató Úr
részére

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A HDSZ Pick Szeged Zrt. Szegedi Alapszervezet Szakszervezeti Tanácsa a 2015. 02. 17.-i értekezletén az alábbi kérdéseket fogalmazta meg a vállalat vezetése felé, amire minél előbbi választ – akár már jövő heti ÜT ülésen – szeretnénk kapni.

1.     Milyen számítások, kalkulációk alapján emelték fel a pécsi csontozó üzemben a normát? A normaemelés összefüggésbe hozható-e a pécsi alapszervezetnek a 2014. évi bértárgyaláson tett erre vonatkozó javaslatával?

2.     A vezérigazgató úr meg tudja-e erősíteni, hogy a 2014. évi bérmegállapodásunkban szereplő 5 %-nál nagyobb, a saját adatbázisunk szerint 5,3 lett a tavalyi (bruttó) keresetnövekedés?

3.     Látható-e az idén valamilyen akadálya annak, hogy a cégvezetés visszatérjen – a korábbi gyakorlatnak (és a KSZ-nek) megfelelően – az április 1-vel hatályba lépő béremeléshez?

4.     A Mohácsi Vágóhíd tulajdonviszonyaiban bekövetkezett változás befolyásolja-e a munkahelyek pécsieknek és szegedieknek történő felajánlásáról kötött múlt évi HDSZ-Munkáltatói megállapodást?

5.     A tavaly októberben megkezdett előzetes egyeztetés után mikor folytatódhatnak a 2015. évre vonatkozó béremelésről a közvetlen, konkrét, érdemi tárgyalások?

Szeged, 2015. február 18.

Tisztelettel:

Golhovics Gábor
HDSZ Alapszervezeti Elnök
Hozzászólás kikapcsolva
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban