Köszöntelek a weboldalon!

Üzemelteti a Húsipari Dolgozók Szakszervezete. A weboldal tudósításokat, interjúkat, riportokat és elemzéseket jelentet meg a húsipar helyzetéről, a munkavállalók törekvéseiről, a szakszervezeti élet eseményeiről. Profiljának megfelelően rendszeresen közöl írásokat a húspiacot meghatározó hazai és nemzetközi trendekről, húsfeldolgozó üzemekről, a munkavállalók foglalkoztatásáról és bérezéséről, megszólaltat cégvezetőket, menedzsereket és érdekvédőket.

kedd 03 március 2015

Levél a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatójának.


Nagy Endre
Vezérigazgató Úr
részére

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A szociális partnerség keretében közösen folytatott 2015. február 24-i bértárgyalás, egyeztetés után a sajtóból értesültünk arról, hogy a pécsi kollégák egy része február 26-án beszüntette a munkát, amelyet követően Ön megállapodást kötött bizonyos juttatásokról, amelynek tartalmáról szakszervezetünk ugyancsak a nyilvánosság útján értesült. (Sajtóhírek szerint az akció Önt is meglepte.)

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete fontosnak tartja és támogatja a munkavállalók jogát, hogy akár munkabeszüntetés révén is érvényesítsék érdekeiket.

A megállapodásból az derült ki a számunkra, hogy a pécsi kollégák elfogadták a május 1-i határidőt a 2015. évi béremelések életbelépésére.

A HDSZ ragaszkodik álláspontjához, mely szerint vissza kell térni a korábbi gyakorlathoz, amikor az éves béremelésre minden évben április 1-től került sor.

A kollektív megállapodás jelentőségét hangsúlyozva, számunkra elfogadhatatlan, hogy egyes állománycsoportok, munkavállalói csoportok bérigényét a cégvezetés különalkuk révén, a béremelés időpontjának elhalasztásával, kitolásával a többi munkavállaló rovására oldja meg.

A HDSZ Pick alapszervezete továbbra is fenntartja írásban is benyújtott tárgyalási javaslatát, hogy az idei esztendőben 6 %-kal növekedjenek a bérek, keresetek a Társaságnál.

Szeged, 2015. március 3.


                        Üdvözlettel:   

Golhovics Gábor                    Kapuvári József 
HDSZ Alapszervezeti elnök  HDSZ elnök
Hozzászólás kikapcsolva
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Levél a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatójának


Nagy Endre
Vezérigazgató Úr
részére

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

A HDSZ Pick Szeged Zrt. Szegedi Alapszervezet Szakszervezeti Tanácsa a 2015. 02. 17.-i értekezletén az alábbi kérdéseket fogalmazta meg a vállalat vezetése felé, amire minél előbbi választ – akár már jövő heti ÜT ülésen – szeretnénk kapni.

1.     Milyen számítások, kalkulációk alapján emelték fel a pécsi csontozó üzemben a normát? A normaemelés összefüggésbe hozható-e a pécsi alapszervezetnek a 2014. évi bértárgyaláson tett erre vonatkozó javaslatával?

2.     A vezérigazgató úr meg tudja-e erősíteni, hogy a 2014. évi bérmegállapodásunkban szereplő 5 %-nál nagyobb, a saját adatbázisunk szerint 5,3 lett a tavalyi (bruttó) keresetnövekedés?

3.     Látható-e az idén valamilyen akadálya annak, hogy a cégvezetés visszatérjen – a korábbi gyakorlatnak (és a KSZ-nek) megfelelően – az április 1-vel hatályba lépő béremeléshez?

4.     A Mohácsi Vágóhíd tulajdonviszonyaiban bekövetkezett változás befolyásolja-e a munkahelyek pécsieknek és szegedieknek történő felajánlásáról kötött múlt évi HDSZ-Munkáltatói megállapodást?

5.     A tavaly októberben megkezdett előzetes egyeztetés után mikor folytatódhatnak a 2015. évre vonatkozó béremelésről a közvetlen, konkrét, érdemi tárgyalások?

Szeged, 2015. február 18.

Tisztelettel:

Golhovics Gábor
HDSZ Alapszervezeti Elnök
Hozzászólás kikapcsolva
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
kedd 23 szeptember 2014

Bérmegállapodás


Bérmegállapodás
Hozzászólás kikapcsolva
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
Arhivum